Blog

 1. Hoe behandel ik het zwembadwater?

  Een zwembad of spa is er voor uw plezier. En dat plezier begint met zuiver water. Hoe u dat water in een uitstekende conditie houdt? Als dealer doen wij graag een boekje open over gezond zwemwater. Wij geven u niet alleen achtergrondinformatie, maar ook tal van tips voor het onderhoud. Verder benoemen we de middelen die u daarvoor nodig hebt, inclusief de hulpmiddelen. Als u deze tips in praktijk brengt, verzekert u zich van het zuiverste water. Een heel seizoen lang, jaar in jaar uit. Het gaat eenvoudiger dan u denkt.

  Wat u zelf kunt doen

  Zwemplezier van het zuiverste water begint bij een doordacht watercirculatiesysteem en een goed werkende filterinstallatie. Het bad is gevuld met leidingwater. Hiermee legt u de basis voor schoon en helder water. Nu kunt u zelf ook een steentje bijdragen aan de kwaliteit van uw badwater. Bladeren uit het water vissen en `s avonds uw bassin afdekken, uw bad een grote beurt geven met een bodemreiniger, de omgeving schoonhouden. Het

  Lees meer »
 2. Hoe maak ik mijn hottub klaar voor de winter?

  Een hottub is heerlijk in de winter! Het hete water in combinatie met de frisse buitenlucht zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de hottub, juist als het koud is.

  Tips om de hottub te beschermen tijdens een strenge vorstperiode

  Als het in de winter echt streng (>-10 grd) gaat vriezen en u gaat de Hot Tub niet gebruiken dan is het verstandig om de Hot Tub leeg te laten lopen. Dit voorkomt dat de Hot Tub bevriesd en dat daardoor schade ontstaat aan de kuip. Ook is het verstandig om de (externe) kachel af te tappen zodat ook deze geen schade kan oplopen tijdens strenge vorst.

  De kuip

  De kunststof kuip van de hottub zelf kan goed tegen temperaturen onder het vriespunt. Het materiaal is bestendig tegen temperatuurswisselingen. Dit geldt niet voor de kachel. Of u nou een hottub hebt met een interne kachel of een hottub met een externe kachel, in beide gevallen zijn er maatregelen nodig om te voorkomen

  Lees meer »
 3. Wat zijn infrarood sauna's?

  Infrarood is niets anders dan de straling die u kent van de zon of van de tegelkachel. In de cabine wordt het lichaam rechtstreeks door deze stralen verwarmd. Anders dan in de sauna begint u niet te zweten via de omweg van hete lucht, maar door de rechtstreekse bestraling. De cabinetemperatuur loopt daarbij slechts op tot een aangename, de bloedsomloop ontziende 35 – 55°C. Daarom is infrarood ook zeer geschikt voor ouderen en kinderen.

  Hoe werkt infraroodwarmte?
  Met infraroodstraling wordt warmte rechtstreeks en zonder aanraking overgedragen op het lichaam. Het gaat om hetzelfde principe dat we kennen van de zon. De warmte wordt door de huid opgenomen en rechtstreeks doorgegeven aan de daaronder liggende lagen. Zo komt ze in de bloedbaan diep in het lichaam, waar het een proces in gang zet dat ontegenzeglijk positieve effecten heeft. Al na enkele minuten begint het lichaam intensief te zweten en schadelijke gifstoffen resp. afvalstoffen uit

  Lees meer »
 4. Geschiedenis van de infrarood sauna

  Geschiedenis van de infrarood sauna

  Zgn. palm verhitting, kent een 3000 jaar oude traditie in China. Het is gebaseerd op de helende eigenschappen van infrarood straling.

  -Sauna gebruik werd extreem populair in Finland, wiens religie een sauna gebruikte als een ceremoniële actie ten behoeve van mentale, spirituele en fysieke reiniging. De Finnen namen dit gebruik mee toen zij emigreerde vanuit een streek ten noordwesten van het huidige Tibet (5000-3000 VC), naar het huidige Finland. Vandaag de dag is er een sauna op elke 2 Finnen. -Talloze sauna’s verschenen vervolgens langs de mediterrane en s’werelds eerste badhuis verschijnt in het Paleis van Koning Minos van Kreta (1700 VC) - De Oorspronkelijke bewoners van Amerika (indianen) gebruikte al ‘zweethokken’ - Infrarood therapie werd meer dan 80 jaar gebruikt door Duitse fysische (z)wetenschappers - Dr Tadashi Ishikowa ontving patent op de zirconia

  Lees meer »
 5. Kleurentherapie

  Rood

  Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden positief beïnvloed door rood licht. Tevens worden de hersenen, longen en spieren positief beïnvloed. Bovendien werkt de kleur rood rustgevend

  Geel

  Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.

  Blauw

  Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.

  Groen

  Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

  Lees meer »