1. Veel gestelde vragen over de Hot Tub

  Wat is de opwarmtijd van het water?

  Elke Hot Tub is zo ontworpen dat het niet alleen waterbesparend is, maar dat het water, in vergelijking met traditionele hottubs, ook snel opgewarmd is. Wanneer de hout gestookte hottub gevuld is met koud kraanwater, is het water met een goed en constant vuur binnen twee uur op temperatuur.

  Kan het water te warm worden?

  Het is per persoon verschillend wat de optimale temperatuur is van het water om volledig te kunnen genieten. De temperatuur van het water kunt u daarom zelf in de gaten houden en eenvoudig regelen met de kachel. De adviestemperatuur die wij hanteren is 37°C.

  Welke middellen kunnen gebruikt worden voor het schoonmaken?

  Lees meer »
 2. Wat is het verschil tussen een Finse sauna en een Infrarood cabine?

  Het traditionele sauna principe is extreem hoge opwarming van de omgevingstemperatuur wat een zogenaamd  'koortseffect' teweeg brengt. Door verhoogde bloedsomloop ontstaat hevige transpiratie waardoor afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

  De traditionele Finse Sauna

  Een Finse sauna werkt met indirecte warmte-omzetting. Door de circulatie van warme lucht wordt uw lichaam verwarmd. Dit wordt ook wel convectiewarmte genoemd.  De oven verwarmt de stenen en de stenen verwarmen vervolgens de lucht. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de cabine tot tussen de 5% en 30%.

  De Infrarood sauna

  In tegenstelling tot in de traditionele sauna werkt infrarood warmte rechtstreeks in op het lichaam. In een infraroodsauna zorgt dus niet de omgevingswarmte, maar de stralingswarmte van het infrarood ervoor dat uw lichaam wordt verwarmd. Het zorgt ervoor dat u sneller en heviger transpireert bij veel lagere temperaturen. Dit

  Lees meer »
 3. Een hottub met een interne kachel of een externe kachel?

  Om optimaal te kunnen genieten van een hottub is het belangrijk dat het water in de hottub wordt verwarmd naar de juiste temperatuur om in te ontspannen. Er zijn twee soorten hottubkachels: een interne kachel of een externe kachel. Beide hebben voor- en nadelen die we op deze pagina uitlichten.

  Een interne hottubkachel

  Een interne hottubkachel, ook wel een onderwaterkachel genoemd, bevindt zich aan de binnenkant van het de hottub. De kachel staat dus direct in contact met het water. De beleving van 'dicht bij het vuur' zitten is groter bij een hottub met een interne kachel. Vooral als je met z'n tweeën bent of met een kleine groep is een interne hottubkachel erg behaaglijk.

  Het schoonmaken en legen van de kachel vergt wel iets meer tijd vergeleken bij een externe kachel.

  Het vermogen van de hottubkachel en de inhoud van het bad bepalen hoe lang het duurt om het water op te warmen. 

  Het aanbod hottubs met een binnenkachel

  Lees meer »
 4. Een hottub met een kunststof kuip of een houten hottub?

  Wat moet ik kiezen? Een hout gestookte hottub met een kuip van kunststof of een hottub van hout? Wat zijn de voor- en nadelen van beide soorten? Deze vragen krijgen we vaak.

  Voor een echte, authentieke hottub-ervaring denk je al snel aan een houten hottub. Gezellig genieten, met een vuurtje in de houtgestookte kachel. Maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij een houten hottub. Zo vergt een houten hottub een stuk meer onderhoud dan een kunststof hottub. Een hottub van hout is een bad met natuurlijke eigenschappen. Wanneer het bad leeg staat droogt het hout uit. Hierdoor kan het bad krimpen waardoor er lekkage ontstaat. 

  Voor een lange levensduur is goed onderhoud van een houten hottub is goed onderhoud dus cruciaal. Vooral in ons klimaat, met vochtige weersomstandigheden, blijkt het vaak lastig om een houten bad goed te onderhouden

  Lees meer »
 5. Hoe maak ik mijn hottub klaar voor de winter?

  Een hottub is heerlijk in de winter! Het hete water in combinatie met de frisse buitenlucht zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de hottub, juist als het koud is.

  Tips om de hottub te beschermen tijdens een strenge vorstperiode

  Als het in de winter echt streng (>-10 grd) gaat vriezen en u gaat de Hot Tub niet gebruiken dan is het verstandig om de Hot Tub leeg te laten lopen. Dit voorkomt dat de Hot Tub bevriesd en dat daardoor schade ontstaat aan de kuip. Ook is het verstandig om de (externe) kachel af te tappen zodat ook deze geen schade kan oplopen tijdens strenge vorst.

  De kuip

  De kunststof kuip van de hottub zelf kan goed tegen temperaturen onder het vriespunt. Het materiaal is bestendig tegen temperatuurswisselingen. Dit geldt niet voor de kachel. Of u nou een hottub hebt met een interne kachel of een hottub met een externe kachel, in beide gevallen zijn er maatregelen nodig om te voorkomen dat de kachel

  Lees meer »
 6. Hoe behandel ik het zwembadwater?

  Een zwembad of spa is er voor uw plezier. En dat plezier begint met zuiver water. Hoe u dat water in een uitstekende conditie houdt? Als dealer doen wij graag een boekje open over gezond zwemwater. Wij geven u niet alleen achtergrondinformatie, maar ook tal van tips voor het onderhoud. Verder benoemen we de middelen die u daarvoor nodig hebt, inclusief de hulpmiddelen. Als u deze tips in praktijk brengt, verzekert u zich van het zuiverste water. Een heel seizoen lang, jaar in jaar uit. Het gaat eenvoudiger dan u denkt.

  Wat u zelf kunt doen

  Zwemplezier van het zuiverste water begint bij een doordacht watercirculatiesysteem en een goed werkende filterinstallatie. Het bad is gevuld met leidingwater. Hiermee legt u de basis voor schoon en helder water. Nu kunt u zelf ook een steentje bijdragen aan de kwaliteit van uw badwater. Bladeren uit het water vissen en `s avonds uw bassin afdekken, uw bad een grote beurt geven met een bodemreiniger, de omgeving schoonhouden. Het

  Lees meer »
 7. Hot Tub verhuur

  Een op hout gestookte hottub huren voor een feestje, verjaardag of evenement? Wij verhuren al complete hottubs vanaf € 150,- voor een weekend of midweek. U kunt de Hot Tub afhalen in Hoogeven, maar wij kunnen de Hot Tub uiteraard ook bij u op de gewenste locatie afleveren. (zie bezorgtarief onder "Hot Tub verhuur")

   

  Eerst een hottub huren

   

  Twijfelt u nog over de aanschaf van een Hot Tub? Wij bieden u de mogelijkheid om eerst een Hot Tub te huren. Mocht u daarna besluiten om een hottub te kopen, dan wordt het huurbedrag in mindering gebracht op het aankoopbedrag.

  Lees meer »
 8. Wat zijn infrarood sauna's?

  Infrarood is niets anders dan de straling die u kent van de zon of van de tegelkachel. In de cabine wordt het lichaam rechtstreeks door deze stralen verwarmd. Anders dan in de sauna begint u niet te zweten via de omweg van hete lucht, maar door de rechtstreekse bestraling. De cabinetemperatuur loopt daarbij slechts op tot een aangename, de bloedsomloop ontziende 35 – 55°C. Daarom is infrarood ook zeer geschikt voor ouderen en kinderen.

  Hoe werkt infraroodwarmte?
  Met infraroodstraling wordt warmte rechtstreeks en zonder aanraking overgedragen op het lichaam. Het gaat om hetzelfde principe dat we kennen van de zon. De warmte wordt door de huid opgenomen en rechtstreeks doorgegeven aan de daaronder liggende lagen. Zo komt ze in de bloedbaan diep in het lichaam, waar het een proces in gang zet dat ontegenzeglijk positieve effecten heeft. Al na enkele minuten begint het lichaam intensief te zweten en schadelijke gifstoffen resp. afvalstoffen uit te scheiden. De

  Lees meer »
 9. Geschiedenis van de infrarood sauna

  Geschiedenis van de infrarood sauna

  Zgn. palm verhitting, kent een 3000 jaar oude traditie in China. Het is gebaseerd op de helende eigenschappen van infrarood straling.

  -Sauna gebruik werd extreem populair in Finland, wiens religie een sauna gebruikte als een ceremoniële actie ten behoeve van mentale, spirituele en fysieke reiniging. De Finnen namen dit gebruik mee toen zij emigreerde vanuit een streek ten noordwesten van het huidige Tibet (5000-3000 VC), naar het huidige Finland. Vandaag de dag is er een sauna op elke 2 Finnen. -Talloze sauna’s verschenen vervolgens langs de mediterrane en s’werelds eerste badhuis verschijnt in het Paleis van Koning Minos van Kreta (1700 VC) - De Oorspronkelijke bewoners van Amerika (indianen) gebruikte al ‘zweethokken’ - Infrarood therapie werd meer dan 80 jaar gebruikt door Duitse fysische (z)wetenschappers - Dr Tadashi Ishikowa ontving patent op de zirconia heaters in 1965. Deze werden exclusief gebruikt wegens d

  Lees meer »
 10. Kleurentherapie

  Rood

  Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden positief beïnvloed door rood licht. Tevens worden de hersenen, longen en spieren positief beïnvloed. Bovendien werkt de kleur rood rustgevend

  Geel

  Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.

  Blauw

  Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.

  Groen

  Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

  Lees meer »

Blog