Hot Tubs

 1. Waar moet u op letten bij het kopen van een hottub?

  U wilt een hottub kopen, omdat u volledig wilt relaxen in eigen tuin. Een plek om te lachen, te dromen en tot rust te komen. Maar, waar moet u op letten bij het kopen van een hottub? Voor zo’n grote aankoop moet u goed de tijd nemen om te kijken welke – en of – het beste bij u past. Deze blog zal u meer inzicht geven over waar u allemaal op moet letten bij het kopen en kiezen van een hottub.

  Ultiem genieten in eigen achtertuin

  Een hottub kopen is voor veel mensen een moment waar ze naar uitkijken. Het is belangrijk om wel met een aantal punten rekening te houden. Een hottub in uw achtertuin is niet alleen een plek voor ontspanning, maar ook een centraal punt voor sociale interactie en zelfzorg. Vraag uzelf af hoe u de hottub wil gebruiken. Is het voor rustige avonden alleen, of voor gezellige momenten met vrienden en familie? Dit zal invloed hebben op de grootte en de

  Lees meer »
 2. Veel gestelde vragen over de Hot Tub

  Wat is de opwarmtijd van het water?

  Elke Hot Tub is zo ontworpen dat het niet alleen waterbesparend is, maar dat het water, in vergelijking met traditionele hottubs, ook snel opgewarmd is. Wanneer de hout gestookte hottub gevuld is met koud kraanwater, is het water met een goed en constant vuur binnen twee uur op temperatuur.

  Kan het water te warm worden?

  Het is per persoon verschillend wat de optimale temperatuur is van het water om volledig te kunnen genieten. De temperatuur van het water kunt u daarom zelf in de gaten houden en eenvoudig regelen met de kachel. De adviestemperatuur die wij hanteren is 37°C.

  Welke middelen kunnen gebruikt worden voor het schoonmaken?

  <
  Lees meer »
 3. Een hottub met een interne kachel of een externe kachel?

  Om optimaal te kunnen genieten van een hottub is het belangrijk dat het water in de hottub wordt verwarmd naar de juiste temperatuur om in te ontspannen. Er zijn twee soorten hottubkachels: een interne kachel of een externe kachel. Beide hebben voor- en nadelen die we op deze pagina uitlichten.

  Een interne hottubkachel

  Een interne hottubkachel, ook wel een onderwaterkachel genoemd, bevindt zich aan de binnenkant van het de hottub. De kachel staat dus direct in contact met het water. De beleving van 'dicht bij het vuur' zitten is groter bij een hottub met een interne kachel. Vooral als je met z'n tweeën bent of met een kleine groep is een interne hottubkachel erg behaaglijk.

  Het schoonmaken en legen van de kachel vergt wel iets meer tijd vergeleken bij een externe kachel.

  Het vermogen van de hottubkachel en de inhoud van het bad bepalen hoe lang het duurt om het water op te warmen. 

  Het aanbod hottubs met een binnenkachel

  Lees meer »
 4. Een hottub met een kunststof kuip of een houten hottub?

  Wat moet ik kiezen? Een hout gestookte hottub met een kuip van kunststof of een hottub van hout? Wat zijn de voor- en nadelen van beide soorten? Deze vragen krijgen we vaak.

  Voor een echte, authentieke hottub-ervaring denk je al snel aan een houten hottub. Gezellig genieten, met een vuurtje in de houtgestookte kachel. Maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij een houten hottub. Zo vergt een houten hottub een stuk meer onderhoud dan een kunststof hottub. Een hottub van hout is een bad met natuurlijke eigenschappen. Wanneer het bad leeg staat droogt het hout uit. Hierdoor kan het bad krimpen waardoor er lekkage ontstaat. 

  Voor een lange levensduur is goed onderhoud van een houten hottub is goed onderhoud dus cruciaal. Vooral in ons klimaat, met vochtige weersomstandigheden, blijkt het vaak lastig om een houten bad goed te onderhouden

  Lees meer »
 5. Hoe maak ik mijn hottub klaar voor de winter?

  Een hottub is heerlijk in de winter! Het hete water in combinatie met de frisse buitenlucht zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de hottub, juist als het koud is.

  Tips om de hottub te beschermen tijdens een strenge vorstperiode

  Als het in de winter echt streng (>-10 grd) gaat vriezen en u gaat de Hot Tub niet gebruiken dan is het verstandig om de Hot Tub leeg te laten lopen. Dit voorkomt dat de Hot Tub bevriesd en dat daardoor schade ontstaat aan de kuip. Ook is het verstandig om de (externe) kachel af te tappen zodat ook deze geen schade kan oplopen tijdens strenge vorst.

  De kuip

  De kunststof kuip van de hottub zelf kan goed tegen temperaturen onder het vriespunt. Het materiaal is bestendig tegen temperatuurswisselingen. Dit geldt niet voor de kachel. Of u nou een hottub hebt met een interne kachel of een hottub met een externe kachel, in beide gevallen zijn er maatregelen nodig om te voorkomen dat de kachel

  Lees meer »
 6. Hot Tub verhuur

  Een op hout gestookte hottub huren voor een feestje, verjaardag of evenement? Wij verhuren al complete hottubs vanaf € 150,- voor een weekend of midweek. U kunt de Hot Tub afhalen in Hoogeven, maar wij kunnen de Hot Tub uiteraard ook bij u op de gewenste locatie afleveren. (zie bezorgtarief onder "Hot Tub verhuur")

   

  Eerst een hottub huren

   

  Twijfelt u nog over de aanschaf van een Hot Tub? Wij bieden u de mogelijkheid om eerst een Hot Tub te huren. Mocht u daarna besluiten om een hottub te kopen, dan wordt het huurbedrag in mindering gebracht op het aankoopbedrag.

  Lees meer »