Optimaal genieten van uw sauna:

  • Drink 2 glazen mineraalwater alvorens de warmtecabine binnen te gaan, u kunt sap of mineralen aan het water toevoegen als het water mineraal vrij is. De sauna kan niet werken door kleding, Mannen wordt aangeraden om zich zo te positioneren dat de testikels niet direct aan de infrarood energie blootgesteld worden. Ontdiv in de sauna door meditatie of overdenk rustig uw dag van vandaag.
  • Gebruik een kleine handdoek om het zweet te verwijderen, het is niet aan te raden om te praten of te werken in de warmte cabine.
  • Ventileer de sauna wanneer u deze gebruikt, dit ter voorkoming van mogelijke inademing van toxische gassen. In onze cabines zorgt de ionizer voor dit ventilatie effect. Wanneer u een isauna zonder ionizer heeft kunt u gewoonweg de deur op een kier laten staan.
  • Blijf niet langer dan 30 minuten in de sauna, gebruik uw eigen beoordeling hiervoor. De aangeraden temperatuur is 50 graden celcius.
  • Op sommige dagen zult meer zweten dan andere dagen.
  • Wanneer u klaar bent neem dan een koude of warme douche maar niet heet! Vermijd het gebruik van zeep omdat zeep toxische stoffen bevat en de poriën verstopt en een afdelingsbelemmerende filmlaag op de huid achterlaat. Na het gebruik van de infrarood sauna bent u toch al helemaal schoon en ontdaan van zowel interne als externe afvalstoffen.
  • Wrijf het zweet van uw lichaam- en gezichtshuid met een huidborstel, in het begin kan dat pijnlijk aanvoelen maar het effect zal spoedig als heerlijk ervaren worden. Het poetsen met een huidborstel bevorderd het reinigingseffect. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van shampoos, conditioners en lotions direct na de sauna gang omdat de poriën dan vaak nog verwijd zijn en dus extra gevoelig voor toxische en chemische stoffen welke veelal in deze middelen als grondstof gebruikt worden.
  • Drink na het sauna gebruik een glas water en zit of lig rustig zo’n 10 minuten uit. Deze simpele stappen staan het lichaam toe om de volledige vruchten van de sauna gang te plukken.
  • Naarmate u gezonder wordt zult u sneller gaan zweten, Ook zal het langer gaan duren voordat u opwarmt in de sauna omdat het lichaam de hitte meer efficiënt ventileert en er ook minder toxische bacteriën en afvalstoffen aanwezig zijn om af te voeren.