Om optimaal te kunnen genieten van een hottub is het belangrijk dat het water in de hottub wordt verwarmd naar de juiste temperatuur om in te ontspannen. Er zijn twee soorten hottubkachels: een interne kachel of een externe kachel. Beide hebben voor- en nadelen die we op deze pagina uitlichten.

Een interne hottubkachel

Een interne hottubkachel, ook wel een onderwaterkachel genoemd, bevindt zich aan de binnenkant van het de hottub. De kachel staat dus direct in contact met het water. De beleving van 'dicht bij het vuur' zitten is groter bij een hottub met een interne kachel. Vooral als je met z'n tweeën bent of met een kleine groep is een interne hottubkachel erg behaaglijk.

Het schoonmaken en legen van de kachel vergt wel iets meer tijd vergeleken bij een externe kachel.

Het vermogen van de hottubkachel en de inhoud van het bad bepalen hoe lang het duurt om het water op te warmen. 

Het aanbod hottubs met een binnenkachel

Een externe hottubkachel

Een hottubkachel die zich aan de buitenkant van de hout gestookte hottub bevind, wordt ook wel een buitenkachel genoemd. Het grootste voordeel van een externe hottubkachel is de ruimte in het bad. Doordat de kachel buiten de hottub staat, zijn er meer zitplaatsen in het bad. Ook is het bad makkelijker schoon te maken. Daarnaast is het ook makkelijker met het stoken van de kachel aangezien u er veel beter bij kunt. De externe kachel heeft ook een aparte asla die u na de tijd makkelijk leeg kunt gooien. Daarnaast heeft een Hot Tub met een externe kachel altijd een volledig dicht deksel, zodat er ook geen rommel in de tub kan komen.

Net als bij een interne hottubkachel bepaalt het vermogen van de hottub en de inhoud van het bad hoe lang het duurt om het water te verwarmen.

Ons aanbod hottubs met een buitenkachel

Van Dalfsen Zon en Sauna in Hoogeveen heeft een breed aanbod hottubs op voorraad. We hebben drie verschillende lijnen die verkrijgbaar zijn met een externe hottubkachel.

Bezoek onze showroom of neem contact op

We geven u graag advies op maat. Kom gerust eens langs in onze showroom in Hoogeveen of neem contact met ons op via 0528-230507 of vul het contactformulier in.