Een hottub is heerlijk in de winter! Het hete water in combinatie met de frisse buitenlucht zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de hottub, juist als het koud is.

Tips om de hottub te beschermen tijdens een strenge vorstperiode

Als het in de winter echt streng (>-10 grd) gaat vriezen en u gaat de Hot Tub niet gebruiken dan is het verstandig om de Hot Tub leeg te laten lopen. Dit voorkomt dat de Hot Tub bevriesd en dat daardoor schade ontstaat aan de kuip. Ook is het verstandig om de (externe) kachel af te tappen zodat ook deze geen schade kan oplopen tijdens strenge vorst.

De kuip

De kunststof kuip van de hottub zelf kan goed tegen temperaturen onder het vriespunt. Het materiaal is bestendig tegen temperatuurswisselingen. Dit geldt niet voor de kachel. Of u nou een hottub hebt met een interne kachel of een hottub met een externe kachel, in beide gevallen zijn er maatregelen nodig om te voorkomen dat de kachel bevriest.

Hottub met interne kachel

  • Wanneer het echt streng gaat vriezen, dan kunt het beste de Hot Tub leeg laten staan zodat de interne kachel geen schade oploopt van het bevroren water.
  • Uiteraard kunt u de Hot Tub tijdens een strenge vorstperiode ook gebruiken door hem op te stoken. Nadat u van de Hot Tub gebruik heeft gemaakt kunt de Hot Tun en de kachel leeg laten lopen. zodat deze niet meer kan bevriezen.

Hottub met externe kachel

  • Bij een hottub met externe kachel bestaat de kans (bij strenge vorst) dat de externe kachel van de hottub bevriest. Tap daarom water in de de kachel af. Verwijder de plug en laat het water uit de kachel lopen.

Als er een strenge vorst periode aankomt die langer duurt dan een paar dagen en u bent niet van plan gebruik te maken van de hottub, dan is het beter om de hottub volledig leeg te laten lopen en eventueel de zandfilter af te tappen.

Een hottub aanschaffen of huren?

In onze showroom van Van Dalfsen Zon & Sauna in Hoogeveen staan meerdere hottubs opgesteld, en ons deskundig personeel wil u hier graag over informeren.

Twijfelt u over de aanschaf van een hottub, wij bieden u ook de mogelijkheid om eerst een hottub te huren, wanneer u daarna besluit om alsnog een hottub aan te schaffen dan wordt het huurbedrag in mindering gebracht op het aankoopbedrag. (Huurprijs voor een weekend € 150,- en voor een week € 200,-).