Een hottub is heerlijk in de winter! Het hete water in combinatie met de frisse buitenlucht zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de hottub, juist als het koud is.

Tips om de hottub te beschermen in de kou

Maar als het buiten weer kouder wordt en het licht begint te vriezen is het belangrijk om te voorkomen dat (het water in de) hottub bevriest. Dit kunt u natuurlijk doen door de hottub op te ruimen, maar juist in de winter is het fijn om van een hottub te genieten.

Daarom hebben we een aantal tips om de hottub te beschermen tegen vrieskou. De kou kan er namelijk voor zorgen dat de hottub ernstig beschadigd. De kachel kan vervormen of er kunnen barsten in de kachel wanden ontstaan.

Het water

Voordat het echt koud wordt is het belangrijk om het water te verversen en de hottub goed schoon te maken. Gebruik hierbij geen chloorproducten. Vul de hottub daarna met vers water. Om bevriezing van het water te voorkomen is de aanschaf van een goede cover of deksel aan te raden. Zorg er ook voor dat het water niet te laag komt te staan want dan zal het sneller bevriezen.

De kuip

De kunststof kuip van de hottub zelf kan goed tegen temperaturen onder het vriespunt. Het materiaal is bestendig tegen temperatuurswisselingen. Dit geldt niet voor de kachel. Of u nou een hottub hebt met een interne kachel of een hottub met een externe kachel, in beide gevallen zijn er maatregelen nodig om te voorkomen dat de kachel bevriest.

Hottub met interne kachel

  • Stook de kachel eens per week op. Houd hierbij goed de temperatuur in de gaten.
  • Voeg een zandfilterpomp toe aan de hottub. Deze pomp zet het water in beweging waardoor de kans op bevriezing kleiner wordt. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om de temperatuur in de gaten te houden.

Hottub met externe kachel

  • Bij een hottub met externe kachel bestaat de kans dat de kachel los van de hottub bevriest. Stook daarom de kachel eens per week op en voeg een zandfilterpomp toe en zorg ervoor dat het water ook in de kachel circuleert.

Strenge vorst?

Als er een strenge vorst periode aankomt die langer duurt dan een paar dagen en u bent niet van plan gebruik te maken van de hottub, dan is het beter om de hottub volledig leeg te laten lopen en eventueel de zandfilter af te tappen.

Een hottub aanschaffen of huren?

In onze showroom van Van Dalfsen Zon & Sauna in Hoogeveen staan meerdere hottubs opgesteld, en ons deskundig personeel wil u hier graag over informeren.

Twijfelt u over de aanschaf van een hottub, wij bieden u ook de mogelijkheid om eerst een hottub te huren, wanneer u daarna besluit om alsnog een hottub aan te schaffen dan wordt het huurbedrag in mindering gebracht op het aankoopbedrag. (Huurprijs voor een weekend € 150,- en voor een week € 200,-).