Wat moet ik kiezen? Een hout gestookte hottub met een kuip van kunststof of een hottub van hout? Wat zijn de voor- en nadelen van beide soorten? Deze vragen krijgen we vaak.

Voor een echte, authentieke hottub-ervaring denk je al snel aan een houten hottub. Gezellig genieten, met een vuurtje in de houtgestookte kachel. Maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij een houten hottub. Zo vergt een houten hottub een stuk meer onderhoud dan een kunststof hottub. Een hottub van hout is een bad met natuurlijke eigenschappen. Wanneer het bad leeg staat droogt het hout uit. Hierdoor kan het bad krimpen waardoor er lekkage ontstaat. 

Voor een lange levensduur is goed onderhoud van een houten hottub is goed onderhoud dus cruciaal. Vooral in ons klimaat, met vochtige weersomstandigheden, blijkt het vaak lastig om een houten bad goed te onderhouden en goed nat te houden. Vaak is het na een aantal jaar alweer nodig om de hottub te vervangen. Wanneer u lang wilt genieten van een hottub is een kunststof hottub vaak een slimmere keuze.

Voordelen van een kunststof hottub

Een kunststof hottub is een stuk minder gevoelig voor weersomstandigheden. Tijdens een strenge vorstperiode is het bijvoorbeeld geen probleem om de hottub leeg te laten staan. De stevige kunststof binnenkuip is een naadloos gegoten geheel waardoor de hottub gegarandeerd 100% waterdicht is, ongeacht weersinvloeden.

Ook is een kunststof hottub makkelijker schoon te houden en te onderhouden door het gladde oppervlak. Bij een houten hottub gaat vuil vaak tussen de naden en in het hout zitten. Een ander voordeel is dat een hottub met een kunststof kuip minder water nodig heeft om hem te vullen. Door de ingegoten zitbankjes heeft u ongeveer 500 liter minder water nodig. Bij houten hottubs gaat het water ook onder de bankjes. Doordat er dus minder water nodig is voor een kunststof hottub is de hottub ook sneller op temperatuur.

Andere veel gestelde vragen

  1. Een hottub met een interne kachel of een externe kachel?
  2. Welke uitvoeringen zijn er van de hottubs?
  3. Welke hot tub accessoires heb ik nodig bij een hottub?

Ons aanbod hottubs met een kunststof kuip

Ook heerlijk ontspannen in een hottub? Bekijk dan ons aanbod hottubs. Naast hottubs hebben wij ook een erg uitgebreid aanbod aan inbouw hottubs

Bezoek onze showroom

Benieuwd hoe zo'n hottub er in het echt uit ziet of even testen hoe hij aanvoelt? Bezoek dan eens onze showroom in Hoogeveen. We helpen u graag bij het uitzoeken van de hottub die het beste bij uw wensen past.

Een andere vraag?

Neem gerust contact met ons op via 0528-230507 of door het contactformulier in te vullen.