Het traditionele sauna principe is extreem hoge opwarming van de omgevingstemperatuur wat een zogenaamd  'koortseffect' teweeg brengt. Door verhoogde bloedsomloop ontstaat hevige transpiratie waardoor afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

De traditionele Finse Sauna

Een Finse sauna werkt met indirecte warmte-omzetting. Door de circulatie van warme lucht wordt uw lichaam verwarmd. Dit wordt ook wel convectiewarmte genoemd.  De oven verwarmt de stenen en de stenen verwarmen vervolgens de lucht. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de cabine tot tussen de 5% en 30%.

De Infrarood sauna

In tegenstelling tot in de traditionele sauna werkt infrarood warmte rechtstreeks in op het lichaam. In een infraroodsauna zorgt dus niet de omgevingswarmte, maar de stralingswarmte van het infrarood ervoor dat uw lichaam wordt verwarmd. Het zorgt ervoor dat u sneller en heviger transpireert bij veel lagere temperaturen. Dit bespaart tijd en verhoogt het algehele comfort van de saunagang.

De voordelen van infrarood

Infraroodwarmte ontspant vastzittende spieren tot op het diepste niveau. Hierdoor worden de gewrichten ontlast wat een totale souplesse en vitaliteit van het lichaam bevordert. Een infrarood sauna is zeer betaalbaar in aanschaf en verbruik, neemt weinig tijd en ruimte in beslag en behoeft geen krachtstroomvoorziening. Hierdoor is de aanschaf van een infrarood sauna erg toegankelijk en kan deze vrijwel overal geplaatst worden. Het is dan ook niet verrassend dat een infrarood sauna in eigen huis of tuin de laatste jaren zo'n sterke opmars doormaakt.

Het traditionele Finse sauna principe is extreem hoge opwarming van de omgevingstemperatuur wat een zgn. 'koortseffect' teweeg brengt. Door verhoogde bloedsomloop ontstaat hevige transpiratie waardoor afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen.

In tegenstelling tot de traditionele sauna werkt infrarood warmte rechtsreeks in op het lichaam waardoor u sneller en heviger transpireert bij veel lagere temperaturen. Dit bespaart tijd en verhoogt het algehele comfort van de saunagang.

Infrarood warmte ontspant vastzittende spieren tot op het diepste niveau. Hierdoor worden de gewrichten ontlast wat een totale souplesse en vitaliteit van het lichaam bevordert.

Een infrarood sauna is zeer betaalbaar in aanschaf en verbruik, neemt weinig tijd en ruimte in beslag en behoeft geen krachtstroomvoorziening. Hierdoor is de aanschaf van een infrarood sauna erg toegankelijk en  kan deze vrijwel overal geplaatst worden. Het is dan ook niet verrassend dat een infrarood sauna in eigen huis of tuin de laatste jaren zo'n sterke opmars doormaakt

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Finse sauna's, infrarood sauna's of hot tubs? Stel gerust uw vraag! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.