Ieder heeft zo zijn eigen redenen om gebruik te maken van een infrarood sauna; sommige mensen met medische klachten, zoals reuma, artrose, spier- en gewrichtspijnen, hebben baat bij een heilzame en therapeutische infrarood sessie. Anderen wensen graag een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen uit het lichaam. Weer anderen willen een moment van optimale ontspanning, al dan niet met muziek of een goed boek erbij, om nieuwe energie te tanken in een rustgevende omgeving. 

Om geheel tegemoet te komen aan die unieke persoonlijke situatie, bestaan Nobel Saunas uit een modulair systeem. Hierbij combineert u de meest geschikte infrarood stralingstechnieken, houtsoorten, afmetingen en accessoires tot een complete cabine, welke volledig beantwoord aan uw persoonlijke wensen en behoeften. 
 
Met het doorlopen van onderstaand stappenplan, komt u snel en eenvoudig tot uw eigen unieke en verantwoorde keuze:

 
1. WELKE INFRAROOD STRALERS?
We merken dat er vaak verwarring bestaat over de soorten infrarood stralers en de werking ervan; graag bieden we u hier dan ook meer informatie over. In principe zijn er vier soorten infrarood stralers: keramische-, paneel-/carbon-, magnesiumoxide- en full spectrum stralers. Welke straler het beste bij u past is afhankelijk van uw gebruiksdoeleinde. 
 
Keramische stralers zijn gemaakt van porselein en te herkennen aan de staafvormige buis. Keramische stralers bevatten nagenoeg alleen lange golf infrarood (IR-C). De stralers verwarmen de lucht, welke het lichaam weer verwarmt. Dit zorgt voor een verwarming van de huid met een indringdiepte van slechts 0,1 mm. Keramische stralers kennen dan ook geen dieptewerking, welke voor het bereiken van dieper liggende spieren en gewrichten nu eenmaal noodzakelijk is. Over het algemeen wordt deze straler, ook vanwege de breekbaarheid van porselein, in de huidige moderne infrarood cabines steeds minder toegepast.
 
Paneel-/vlaktestralers bestaan uit diverse kleine weerstanddraden op een hittebestendige folie (vaak van carbon). Via elektrische spanning op de geleidende carbonlaag ontstaat warmte en lange golf infraroodstraling. De oppervlaktetemperatuur van dit soort stralers is te beperkt waardoor geen midden- en kortgolvige stralen kunnen worden vrijgegeven. Het voordeel van de vlakke paneelstraler is voornamelijk esthetisch, omdat deze stralers zich mooi integreren in het interieur van de cabine.
 
Magnesiumoxide stralers zijn vervaardigd uit metalen buizen, welke inwendig voorzien zijn van een weerstandsdraad. Binnenin en rondom de spiraalweerstand zit magnesiumoxide, die onder druk wordt samengeperst. Om heilzame infrarood frequenties te genereren worden de stralers op een specifieke lengte en in een juiste vorm gebracht. Dit resulteert in een combinatie van lange golf (IR-C) straling (warmtewerking) met middengolf (IR-B) straling (dieptewerking). Deze combinatiestraler is bij uitstek geschikt voor het verlichten van spanning (denk aan stress, hoofdpijn en oververmoeidheid), de verbetering van het immuunsysteem (door afvoer van afvalstoffen en verbetering van de bloedsomloop) en opwarming van lichaam en spieren (voor het sporten of totale ontspanning). Vanwege de bijzondere grondstoffen zijn de magnesiumoxide stralers enorm stabiel en duurzaam en we bieden u daarom ook 25 jaar garantie.
 
Full spectrum stralers dekken, zoals de naam aangeeft, het gehele spectrum van infrarood straling af. Ze bestaan nl. voor 27% uit korte golf straling (IR-A), 58% uit middengolf (IR-B) en 15% uit lange golf infrarood straling (IR-C). Door de hogere kerntemperatuur in de straler, gebaseerd op halogeen techniek, spreken we over dieptewarmte. De indringdiepte in de huid bedraagt bij deze infrarood straler 4 à 5 mm. Full spectrum stralers zijn herkenbaar doordat de stralers rood van kleur opgloeien (vergelijkbaar met de rode lamp van vroeger). Om het licht tot een aangename hoeveelheid te reduceren wordt gebruik gemaakt van een speciaal vervaardigd keramisch glas, robax filter genaamd, Dit Robax filter bevordert een gelijkmatige verdeling van infrarood energie over het lichaam. Omdat een full spectrum cabine niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fybromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een full spectrum cabine een uitstekende keuze.
 
Combi Stralers (NobelFLEX Heaters)  Magnesium oxide en Full Spectrum (2 in 1) 

NobelFLEX Heaters bestaan uit een armatuur/reflectorbak met daarin een Magnesiumoxide straler én een Full Spectrum straler (2 heaters per armatuur dus het dubbele aantal heaters!). 
 
Elke NobelFLEX Heater unit is afzonderlijk schakelbaar naar de volgende 3 standen:
 
1. Full Spectrum (korte-middenlange golf)
2. Magnesiumoxide (middenlang-lange golf)
3. Uit-stand (zo kunnen mensen met spataderen de beenstraler bijvoorbeeld uitschakelen)
· Voor een snelle intensieve en therapeutische infrarood sessie gebruikt men de Full Spectrum heaters
· Voor een ontspannings- (Detox-) saunagang gebruikt men de Magnesiumoxide heaters 
 
Daarnaast is de intensiteit van de heaters te reguleren op 70%, 80%, 90% of 100% van de totale capaciteit via de vermogensregelaar op het bedieningspaneel. Met NobelFLEX Heaters is de Nobel Infrarood Sauna altijd flexibel op maat instelbaar voor elke persoonlijke situatie. Het betreft een unieke innovatie, welke alleen bij NobelSaunas verkrijgbaar is.
 
NIEUWE INNOVATIE:  
 
NobelFLEX © IR Heaters
 

Magnesiumoxide Heater
Transpiratie, Ontspanning, DETOX, afvallen
5% IR-B, 95% IR-C
Opwarmtijd: ca. 15 minuten

/magnesiumoxide_heater.jpg
 
Full Spectrum Heater
Spier- en gewrichtsklachten, Huidaandoeningen
27% IR-A, 58% IR-B, 15% IR-C
Opwarmtijd: 0 minuten
 
/full_spectrum_heater.jpg
 
NobelFLEX Heater
Combinatie Magnesiumoxide
én Full Spectrum
Ultieme combinatie!
Opwarmtijd: 0 minuten
 
/nobelflex.jpg
                                                                                                   

Voordelen NobelFLEX Heater:
  • Combinatie van Magnesiumoxide Heater en Full Spectrum Heater
  • Dubbel aantal stralers per cabine (vb. 6 heaters worden 12 heaters)
  • Heaters zijn afzonderlijk schakelbaar voor optimale sauna sessie op maat
 


Om helderheid te scheppen in de complexiteit en diversiteit van de vele beschikbare infrarood sauna toepassingen, heeft NobelSaunas gekozen voor flexibele keuzemogelijkheden in afmetingen, houtsoorten, infrarood technologie en en een uitgebreid scala aan variabele opties en accessoires.
Via een duidelijk stappenplan informeren wij u grondig over de verschillende specifieke functionele toepassingen en intensiteiten van infrarood warmtestraling en krijgt u een vrijblijvend advies over de meest verantwoorde keuze in uw persoonlijke situatie.
 
Al onze saunacabines zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardige componenten, modern design en een subliem afwerkingniveau. Wij bieden tot 25 jaar garantie en waar nodig leveren wij toegewijde service op locatie.