Sauna's

 1. Wat is het verschil tussen een Finse sauna en een Infrarood cabine?

  Het traditionele sauna principe is extreem hoge opwarming van de omgevingstemperatuur wat een zogenaamd  'koortseffect' teweeg brengt. Door verhoogde bloedsomloop ontstaat hevige transpiratie waardoor afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

  De traditionele Finse Sauna

  Een Finse sauna werkt met indirecte warmte-omzetting. Door de circulatie van warme lucht wordt uw lichaam verwarmd. Dit wordt ook wel convectiewarmte genoemd.  De oven verwarmt de stenen en de stenen verwarmen vervolgens de lucht. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de cabine tot tussen de 5% en 30%.

  De Infrarood sauna

  In tegenstelling tot in de traditionele sauna werkt infrarood warmte rechtstreeks in op het lichaam. In een infraroodsauna zorgt dus niet de omgevingswarmte, maar de stralingswarmte van het infrarood ervoor dat uw lichaam wordt verwarmd. Het zorgt ervoor dat u sneller en heviger transpireert bij veel lagere temperaturen. Dit

  Lees meer »
 2. Kleurentherapie

  Rood

  Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden positief beïnvloed door rood licht. Tevens worden de hersenen, longen en spieren positief beïnvloed. Bovendien werkt de kleur rood rustgevend

  Geel

  Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.

  Blauw

  Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.

  Groen

  Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

  Lees meer »