Hot Tub kachels

Van hoog naar laag sorteren

Producten 13-14 van 14

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 13-14 van 14

Pagina
per pagina

Ontspanning in eigen tuin

Na een lange dag werken ben jij wel toe aan een beetje ontspanning. Wat is er nou fijner dan een verwarmde hot tub in je eigen tuin? Dan hoef je na je werk helemaal niet meer de deur uit. Om het water op aangename temperatuur te krijgen, heb je een hottub kachel nodig. Deze zorgt ervoor dat jij het hele jaar door kunt genieten van een heerlijk warm bad in je eigen tuin.

Waarom een externe kachel kopen voor de hottub

Wanneer je van plan bent om een Hottub in de tuin te plaatsen, zal één van de keuzes die je moet maken zijn, hoe je de kuip met water wilt verwarmen. Je wilt tenslotte lekker warm water hebben. Het verwarmen kan op twee manieren, namelijk met een interne kachel en met een externe kachel. Beide soorten kachels verwarmen het water op basis van vuur. De kachels beschikken over een pijp waardoor overtollig rook naar boven toe wordt afgevoerd. Hierdoor heb je geen last van de rook.

Een hottub kachel zorgt ervoor dat je hot tub lekker warm wordt

Interne hottub kachels

Een interne hottub kachel is een kachel die zich in de kuip bevindt. De kachel zorgt voor een sfeervol vuurtje waar je lekker bij kunt zitten. Hierdoor kun je van dichtbij genieten van het geluid van knisperend, brandend hout. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een interne kachel. Daarnaast is deze kachel voor de hottub ook geschikt voor de iets kleinere tuinen. Je hoeft met deze kachel namelijk geen rekening te houden met ruimte om de hottub heen. Hierdoor hoef je enkel de ruimte van de hottub zelf in te meten. Wel is het goed om vooraf te bedenken met hoeveel mensen je in de hottub wilt gaan zitten. De interne kachel neemt namelijk wel wat ruimte in beslag.

Externe hottub kachels

Waar een interne kachel zich in de hottub zelf bevindt, staat een externe kachel los van het bad. De kachel is door middel van pijpen verbonden met het bad. Het grote voordeel van een externe kachel is dat je hierdoor meer ruimte overhoudt in de hottub zelf. Hierdoor kun je er met meer mensen tegelijk in zitten. Daarnaast is een externe kachel makkelijker schoon te houden, omdat je niet in het bad hoeft om de kachel schoon te maken. Voor het plaatsen van een hottub met een externe kachel is er wel wat meer ruimte nodig, omdat de kachel letterlijk naast het bad komt te staan.

Er zijn verschillende interne en externe hot tub kachels verkrijgbaar

Hoe gebruik je een hottub kachel

Wanneer je een hottub kachel wilt gebruiken om hbet water te verwarmen, is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. De eerste stap is om de hottub te vullen met water. Dit doe je voordat je begint met stoken. Wanneer het bad vol is gestroomd met water, kun je beginnen met stoken. Weet je al dat je vanavond in de hottub wilt? Begin dan op tijd met stoken. Het water heeft namelijk twee tot twee en een half uur nodig om op aangename temperatuur te komen. Zorg dat je de kachel schoon houdt. Veeg hiervoor na iedere baddersessie het as uit de kachel zodat dit niet gaat doorbranden. Hierdoor kan de kachel uiteindelijk minder goed gaan functioneren.

De voordelen van een externe kachel

  • Op een natuurlijke manier een heerlijk warm bad
  • Genieten van het geluid van een knisperend vuurtje
  • Verkrijgbaar in verschillende soorten, intern en extern
  • Geen stroomverbruik, dus geen energiekosten

Wat kost een hottub kachel

Een hot tub kachel is onderdeel van je aankoop en er zitten dan ook kosten aan verbonden. Binnen ons assortiment hebben wij verschillende soorten kachels voor de hottub. Deze variëren in prijs en model. Zo heb je bij de interne kachels keuze uit het basic model, het premium model en het exclusive model. Bij de externe kachels heb je de keuze uit 30kW, 35kW, 45kW en 55kW. De externe kachels liggen qua prijs hoger dan de interne kachels. Een interne kachel heb je al vanaf € 499,-, waarbij de goedkoopste externe kachel € 695,- kost. Het is aan jou welke kachel jij graag in je hottub wilt en hoeveel je daarvoor bereidt bent te betalen. Ook kun je ervoor kiezen om extra Hot Tub accessoires of extra onderdelen voor de kachel te kopen, zoals een vonkenvanger of een glazen kacheldeur.

Een hottub kachel kopen

Wil jij een hottub kachel kopen? Dan ben je bij Van Dalfsen Zon & Sauna aan het juiste adres. In onze webshop vind je zowel interne als externe kachels. Daarnaast verkopen wij ook complete houtgestookte hottubs en kun je bij ons ook terecht voor de accessoires. Met regelmaat hebben wij leuke Hot Tub aanbiedingen in de webshop. Wil je de externe kachel eerst in het echt zien? Dan ben je van harte welkom bij onze showroom in Hoogeveen. Hier krijg je antwoord op al je vragen over Hot Tubs en hottub kachels. Met meer dan 25 jaar ervaring kunnen wij je goed adviseren op dit gebied en jou helpen bij je zoektocht naar de beste hottub kachel voor jou.

Contact, informatie en advies

Op het gebied van hottub kachels heeft Van Dalfsen Zon & Sauna een breed assortiment. Alle producten in onze webshop en showroom zijn van de hoogste kwaliteit. Naast hottubs, hebben wij in onze webshop nog veel meer producten op het gebied van ontspanning in je eigen tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan infraroodsauna’s, zonnebanken en zonnehemels, zwembaden en strandkorven. Alles om jou na een lange dag werken te laten genieten. Wil jij een hottub kachel kopen om lekker in de buitenlucht van een warm bad te genieten? Bekijk dan gerust ons assortiment online of kom langs in onze showroom. Heb je vragen over de kachels of over één van onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.